Daca vrei sa ai o piele frumoasa si sanatoasa, nu trebuie sa neglijezi ingrijirea ei. Unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a-ti rasfata tenul este sa aplici o masca pentru fata. Dar stii ce sunt mastile pentru fata si cum sa le folosesti corect?


Mastile pentru fata sunt produse cosmetice care au rolul de a curata, hidrata, revitaliza sau regenera pielea. Ele contin ingrediente active care actioneaza asupra anumitor probleme ale tenului, cum ar fi acneea, ridurile, uscaciunea sau petele. Mastile pentru fata se aplica pe pielea curata si se lasa sa actioneze pentru un timp determinat, in functie de tipul de masca si de recomandarile producatorului.


Cum sa alegi o masca pentru fata potrivita?


Inainte de a alege o masca pentru fata, trebuie sa stii ce tip de piele ai si ce nevoi are ea. Exista patru tipuri principale de piele: normala, uscata, grasa si mixta. Fiecare tip de piele are caracteristici si probleme specifice, care necesita ingrijire diferita.


Pielea normala este cea mai echilibrata si sanatoasa. Ea nu este nici prea uscata, nici prea grasa, nu are pori dilatati sau imperfectiuni vizibile. Pielea normala are nevoie de hidratare si protectie impotriva factorilor externi, cum ar fi soarele, poluarea sau stresul. Pentru acest tip de piele, poti alege masti hidratante, calmante sau antioxidante.


Pielea uscata este cea care are un nivel scazut de sebum si de apa in straturile superficiale. Ea este predispusa la deshidratare, iritatii, roseata sau descuamare. Pielea uscata are nevoie de nutritie si hidratare intensa, pentru a-si recapata elasticitatea si stralucirea. Pentru acest tip de piele, poti alege masti emoliente, hranitoare sau reparatoare.


Pielea grasa este cea care produce un exces de sebum, care se acumuleaza la suprafata pielii si formeaza un strat lucios. Ea are pori dilatati, tendinta la puncte negre, cosuri sau inflamatii. Pielea grasa are nevoie de curatare si echilibrare, pentru a reduce secretia de sebum si a preveni infectiile. Pentru acest tip de piele, poti alege masti purifiante, matifiante sau antiacneice.


Pielea mixta este cea care combina zone cu tendinta grasa (frunte, nas, barbie) cu zone cu tendinta uscata (obraji). Ea are nevoie de ingrijire adaptata fiecarei zone in parte, pentru a restabili echilibrul pielii. Pentru acest tip de piele, poti alege masti multifunctionale sau poti aplica masti diferite pe zone diferite.