Top 10 tratamente pentru piele
Pentru a fi un estetician de succes, trebuie să fii în pas cu toate tratamentele la modă pentru a te asigura că oferi cele mai căutate tratamente de îngrijire a pielii. Livrarea unor tratamente populare diferite va influența cât de des clienții se vor întoarce pentru serviciile tale și cât de mare va fi profitul tău.
Industria frumuseții și esteticii este una foarte dinamică și competitivă, ceea ce înseamnă că pentru a reuși, trebuie să cercetezi continuu cum să te descurci mai bine decât concurența ta.
În acest blog, vei găsi informații valoroase despre cele mai eficiente tratamente pentru piele pe care să le oferi, ceea ce te va ajuta să menții un program aglomerat și să atragi mai mulți clienți.
Hai să descoperim cele mai bune tratamente faciale pentru piele.
1. Peeluri chimice pentru piele
Observăm în mod constant tendința tratamentelor de exfoliere a pielii pe rețelele sociale, unde clienții documentează procesul de vindecare și rezultatele lor satisfăcătoare. Peelurile chimice pentru piele, în ciuda denumirii, reprezintă o soluție delicată aplicată pe față pentru a stimula creșterea celulară nouă și îndepărtarea pielii moarte. În plus, soluția chimică va îndepărta uniform stratul superior al pielii, permițând unei piele mai luminoase și cu nuanță mai uniformă să iasă la suprafață.
Soluția chimică poate conține următoarele componente populare de acizi:
- Salicilic
- Glicolic
- Kojic
- Mandelic
Toate aceste substanțe chimice sunt cunoscute pentru proprietățile lor de regenerare.
Clienții cu hiperpigmentare, riduri fine, deteriorare solară și cicatrici de acnee vor beneficia semnificativ de pe urma peelurilor chimice pentru piele. Cu toate acestea, este esențial de menționat că clienții vor experimenta sensibilitatea pielii după aplicarea peelurilor chimice. Prin urmare, este important să includă un factor de protecție solară (SPF) în regimul lor de îngrijire a pielii.
2. Microdermabraziune
Ar fi bine să oferi un tratament care s-a menținut de-a lungul decadelor: Microdermabraziunea. Acest tratament popular a fost alegerea principală pentru tratarea tonurilor neuniforme și pielii aspre de mulți ani. Este, de asemenea, minim invaziv, permițând clienților să revină la activitățile lor zilnice aproape imediat după terminarea procedurii.
Există două metode standard de tratament cu microdermabraziune: vârful de diamant și microdermabraziunea cu cristale. Atunci când se folosește un aparat de microdermabraziune cu vârf de diamant, esteticianul poate exfolia pielea moartă și să o aspire imediat, permițând pielii mai clare și mai netede de dedesubt să strălucească.
Microdermabraziunea cu cristale funcționează prin pulverizarea cristalelor pe față, exfoliind pielea în timp ce vacuumul aspiră cristalele și celulele moarte ale pielii. Naturaletea abrazivă a cristalelor le face o alegere excelentă pentru exfolierea pielii. Cu toate acestea, microdermabraziunea cu cristale poate agrava starea clienților cu afecțiuni precum rozaceea și alte tipuri de piele inflamatorii.
La începutul anilor 2000, microdermabraziunea cu cristale era preferata, dar acum mulți clienți și esteticieni au trecut la microdermabraziunea cu vârf de diamant. Esteticienii au descoperit că au o precizie mai mare în zonele mai sensibile folosind un aparat cu vârf de diamant și au mai puține griji în ceea ce privește cristalele rătăcite care ar putea ajunge în zonele delicate.
3. Mesoterapia
Dacă încercați să vă depășiți competitorii prin introducerea unui tratament nou și popular pentru piele, atunci ar trebui să începeți să oferiți Mesoterapie! Inițial introdusă de un medic francez pentru a ameliora durerea, esteticienii au descoperit ulterior că poate fi folosită pentru a rejuvena și strânge pielea.
Mesotherapy funcționează prin injectarea superficială a unui ser format din vitamine, enzime, hormoni și extracte de plante în piele. Datorită capacității sale de a strânge pielea, Mesoterapia este excelentă pentru tratarea clienților cu piele lăsată. Cu toate acestea, poate de asemenea să estompeze liniile fine, să contureze corpul și să reducă celulita.
4. Mesoterapie fără ace
Mesoterapia fără ace reprezintă o opțiune și pentru clienții care se tem de ace. În loc să folosească ace pentru a injecta serul în piele, ultrasunetele stimulează pielea pentru a încuraja absorbția serului și a ingredientelor sale active.
Această tehnologie de vârf livrează substanțe nutritive esențiale, vitamine și acid hialuronic direct în piele. Acest lucru ajută la stimularea producției de colagen și îmbunătățește elasticitatea. Această procedură non-invazivă vizează eficient liniile fine, ridurile și alte probleme ale pielii, promovând un ten mai neted și mai tânăr.
Mesoterapia fără ace oferă o alternativă sigură și nedureroasă la metodele tradiționale, cu un timp redus de recuperare. Toate acestea o fac o alegere din ce în ce mai populară pentru persoanele care caută revitalizarea pielii.
5. Microneedling
Similar tratamentelor cu peeluri chimice, microneedling-ul a câștigat o popularitate semnificativă și printre clienții obișnuiți. Tratamentele obișnuite pentru celebrități și clienții mai bogați sunt acum mai cunoscute și mai accesibile. Tratamentul cu microneedling folosește ace subțiri pentru a înțepa pielea, stimulând-o să intre în modul de vindecare și să genereze colagen și țesuturi noi ale pielii. Acest lucru va duce la o piele mai netedă, mai fermă și mai uniformă. Există două tipuri comune de microneedling: dermarolling și dermapen.
Dermarolling folosește un dispozitiv de titan rulat manual pe piele, în timp ce dermapen este un dispozitiv electric specializat. Cu un dermapen de microneedling, puteți ajusta adâncimea acelor, ceea ce îl face potrivit pentru zonele sensibile. Cu toate acestea, un dermaroller este mai eficient pentru acoperirea unor zone mai mari mai rapid.
Clienții cu acnee, cicatrici, pete întunecate, riduri și pori mari pot folosi microneedling pentru a-și rejuvena pielea.
6. Dermaplaning
Dermaplaning este un tratament eficient pentru piele care implică utilizarea unui bisturiu chirurgical steril pentru a șterge ușor stratul superior de celule moarte ale pielii și păr facial fin. Această procedură ajută la exfolierea pielii, dezvăluind un ten mai neted și mai luminos. Dermaplaning-ul poate, de asemenea, îmbunătăți absorbția produselor de îngrijire a pielii și spori eficacitatea altor tratamente. Este o procedură sigură și non-invazivă care poate oferi rezultate imediate fără timp de recuperare. Acest lucru îl face o opțiune populară pentru cei care caută să-și revitalizeze pielea.
7. Terapie cu lumină LED de intensitate redusă
Experimentează puterea transformațională a tratamentelor avansate pentru piele cu Terapia cu Lumină LED de Intensitate Redusă (LLLT). LLLT stimulează producția de colagen, reduce inflamația și promovează în ansamblu rejuvenarea pielii, exploatând proprietățile vindecătoare ale unor lungimi de undă specifice. Această procedură non-invazivă este blândă, nedureroasă și potrivită pentru diverse probleme ale pielii, inclusiv acneea, ridurile și problemele de pigmentare. Spune adio pielii ternă și obosite și îmbrățișează un ten radiant și tânăr cu Terapia cu Lumină LED de Intensitate Redusă.
8. Radiofrecvență
Radiofrecvența (RF) utilizează unde de energie pentru a stimula producția de colagen și pentru a strânge pielea. Vizează diverse probleme ale pielii, inclusiv ridurile, liniile fine și pielea lăsată. Tehnologia RF încălzește straturile mai profunde ale pielii, promovând remodelarea colagenului și îmbunătățind elasticitatea pielii. Nu este necesar timp de recuperare pentru această procedură non-invazivă la nivelul feței, gâtului și toracelui. Tratamentele cu radiofrecvență reprezintă o opțiune eficientă pentru obținerea unei pielii mai netede, mai ferme și mai tineri fără a fi necesară intervenția chirurgicală.
9. Microblading
Ultimul, dar nu cel din urmă, este microblading, și chiar dacă nu este considerat în mod tradițional un tratament estetic, cu siguranță este! De fapt, din toate tratamentele menționate mai sus, Microblading-ul oferă cel mai dramatic rezultat pentru clienții tăi.
O formă semi-permanentă de tatuare care elimină necesitatea de a-ți umple sprâncenele în fiecare zi? Cine nu ar vrea asta?
Sesiunea de microblading începe prin colaborarea cu clientul pentru a contura forma dorită a sprâncenelor pe baza preferințelor lor și a înțelegerii tale a caracteristicilor lor. În locul pistolului tradițional de tatuaj folosit la obținerea unui tatuaj, microblading-ul utilizează o lamă care creează tăieturi asemănătoare cu firele de păr în zona sprâncenelor, depunând culoarea dorită de pigment a clientului în piele. Rezultatele sunt de așteptat să dureze între un an și trei ani, în funcție de stilul de viață al clientului, tipul de piele și îngrijirea ulterioară.
10. Epilare cu laser
Epilarea cu laser permite clienților să aibă pielea lipsită de păr în zona dorită în mod permanent. Deci, de ce nu ar veni în număr mare la clinica/ salonul tău dacă poți oferi acest serviciu? În plus, clienții renunță la ceară, lamă și epilatoare acum că tot mai multe clinici oferă cursuri accesibile de epilare cu laser.
Tratamentul non-invaziv este rapid, nedureros și potrivit de la cap până la picioare. Funcționează pur și simplu prin trimiterea unei raze concentrate de lumină transformată în căldură, distrugând foliculii de păr și întârziind creșterea ulterioară a părului.
Inițial, laserul era potrivit doar pentru cei cu piele deschisă și păr închis; totuși, există atât de multe aparate care se adresează tuturor pe piață, încât epilarea cu laser continuă să crească în cerere. Clienții pot viza și zone mai sensibile, inclusiv zona pubiană, bărbia, axilele, tâmplele și părul facial.